Koger jännis võlgadega

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remont rahvusooperis Estonia. Koger & Partnerid.
Remont rahvusooperis Estonia. Koger & Partnerid. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Vaid mõni päev pärast seda, kui Helsingi ütles Andres Kogerile üles Käpylä põhikooli remondilepingu, on kunagine suurte ehitusfirmade hulka kuuluv Koger & Partnerid, kes viimasel ajal jäänud jänni nii Antsla veevärgi, Pärnu ümbersõidu kui ka Koidula piiripunkti ehitusega, uue raskuse ees, kirjutab Äripäev.

Kuressaare lasteaia peatöövõtjana on Koger & Partnerid jäänud alltöövõtjatele võlgu, ehkki lasteaia ehitushind 1,3 miljonit eurot ehk üle 20,7 miljoni krooni on Kogerile viimse sendini ära makstud.

Viimane aasta on olnud Koger & Partneritele nagu halb unenägu, sest ettevõte on pidevalt töödega jännis ning mitmed tellijad on Kogeriga koostöö katkestanud.

Kuressaare lasteaia ehitusel mänguväljaku rajanud firmal on peatöövõtjalt Koger & Partnerid saamata üle 55 000 euro, kuid ettevõtte juhi sõnul ei pea suur ehitusfirma isegi võla maksmisel sõlmitud ajatamisgraafikust kinni.

Atix OÜ juht Andrus Palm ütleb, et on Kogeriga koostööd teinud varemgi, kuid sellist käitumist ta suurehitajalt poleks oodanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles