Palgavaesed läbivad enne toetuse saamist ümbrikupalgakontrolli (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümbrikupalk
Ümbrikupalk Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Madalapalgalistest täiskohal töötavatest inimestest ehk nö palgavaestest on siiani taotlenud riigilt toetust 78 000 inimest. Maksu- ja tolliamet (MTA) vaatab enne tagasimakseid läbi, kas taotlejal selleks ka tegelikult alust on ehk püüab tuvastada, ega ei ole tegemist ümbrikupalgasaajaga, kel õigust toetusele pole.

Neljapäevase seisuga on taotluse esitanud 78 000 nn palgavaest, kellele kuulub tagastamisele kokku 28,4 miljonit eurot, vahendab ERRi uudisteportaal

Õigus toetust taotleda lõppeb reedel, mil läheb lukku tuludeklaratsioonide esitamine, kuhu toetuskõlblik taotleja vastava «linnukese» peab tegema. Siiski hindab MTA, et tegelikkuses jäävad tagastatavad summad tagasihoidlikumaks, kuivõrd taotlejad läbivad ka ümbrikupalgakontrolli.

«Ümbrikupalk on MTA jaoks suur mure ning puhtalt kontrollimeetodid ei ole seda probleemi majandusest ka kuhugi kaotanud. Näiteks ehituses vaatasime eelmisel aastal 1049 ettevõtte poolt deklareeritud keskmiseid töötasusid, mis jäid kolmandiku ettevõtete puhul alla 500 euro,» kirjeldas maksu- ja tolliameti pressiesindaja Mailin Aasmäe.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles