Harju Elekter kuldab aktsionärid dividendidega üle

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM03: HARJU ELEKTER :TALLINN, EESTI, 08MAY14.
AS Harju Elekter aktsionäride üldkoosolek Keila kultuurimajas. Madis Talgre.
mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
TLMPM03: HARJU ELEKTER :TALLINN, EESTI, 08MAY14. AS Harju Elekter aktsionäride üldkoosolek Keila kultuurimajas. Madis Talgre. mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Harju Elektri juhatus teeb aktsionäride koosolekule ettepaneku maksta aktsionäridele dividende 18 senti aktsia kohta, kirjutab ettevõte eelmise aasta majandusaruandes.

See on 50 protsenti enam kui eelmisel aastal, mil ettevõte maksis omanikutulu (dividendid pluss omakapitali vähendamisest tulenevad väljamaksed) 12 senti aktsia kohta.

Harju Elektri kasum oli eelmise aastal samuti 18 senti aktsia. Helde dividendimaksele aitas kaasa India firma Motherson Sumi Systems Limited pakkumise Soome ettevõtte PKC aktsiatele. Harju Elektrile kuulus 4,6 protsenti PKC aktsiatest ning teenib aktsiate müügilt 25,8 miljonit eurot ehk 1,45 eurot aktsia kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles