Ehitusfirma koondab ligi viiendiku töötajaist

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusfirmasid räsivad majanduslikud raskused.
Ehitusfirmasid räsivad majanduslikud raskused. Foto: Corbis / Scanpix

Kuigi ehitusbuumi vaibumine pole väga tõsiseid tagajärgi kaasa toonud, on Saaremaa suuremad ehitusfirmad sunnitud osa töötajatega töösuhte lõpetama, sadakonna töötajaga EBC Ehitus koondab ligi viiendiku inimest.

«Ma arvan, et ehitusmahud kukuvad vähemalt viis aastat tagasi,» ütles Oma Saarele EBC Ehitus ASi juht Ago Arge, kes kavatseb koondada 17 töötajat, kirjutas Oma Saar.

«Kiired otsused, kes enne teeb, see jääb ellu,» põhjendas EBC Ehituse juht, lisades, et esmajoones lähevad koondamisele töötajad, kes on ettevõttesse tööle võetud hiljem.

Saaremaa viimaste aastate edukaima ehitusfirma Primus Saare OÜ omanik Priit Riim ütles, et suuremat koondamist esialgu plaanis ei ole, küll aga lõpevad lähemas tulevikus hooaja keskel palgatud lepinguliste töötajate lepingud, mida ei pikendata.

«Põhikaader jääb alles, nende inimesed, kes on oma väärtust tõestanud, ei juhtu midagi,» lausus Riim.

Ehitusfirma Tesman omaniku Lembit Soe sõnul neil praegu koondamist ette näha ei ole.

«Me ei ole ennast buumituules väga suureks ajanud. Tegime teadlikult pigem koostööd – kui endal jaksu ei olnud, siis võtsime abilisi,» rääkis Soe.

Arge hinnangul oleks ehitusettevõtetel praeguses keerulises olukorras abiks töö eramajade ehitusel, kuid makse maksvad ettevõtted ei suuda paraku konkureerida varimajandusega.

«Eesti riik peaks tegema sellise diili, et kui inimene võtab eramaja peale laenu, siis peaks ta esitama kõik dokumendid, kuidas ta selle maja valmis ehitas,» pakkus Arge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles