Uus teenus Eesti turul: pildista tšekid mobiiliga ja laadi üles

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuludokumendid
Kuludokumendid Foto: tsekk.ee

Eestis käivitus eile uuel kujul teenus nimega tsekk.ee, mille võimaldab mobiiliäpi teel ettevõtete tšekid üles pildistada ja enamlevinud raamatupidamisprogrammidesse sisestada.

Nimelt suudab rakendus teisendada tšekil või arvel oleva info kergesti loetavaks e-arveks ja suunata selle sellistesse tuntud raamatupidamisprogrammidesse nagu Directo, Merit, Fitek või ka tsekk.ee endaga seotud Erplybooks. Tsekk.ee enda süsteemis hoitakse e-arved kaheksa aastat.

Fiteki kaudu on võimalik e-arveid edastada ka Omniva ja Telema klientidele, ehk siis kõikidele ettevõtetele, kes suudavad võtta vastu e-arveid läbi operaatori.

«Tänu Tsekk.ee-le ei pea raamatupidaja enam andmeid tšeki pealt majandustarkvarasse trükkima. Samuti ei pea ta tšekki arhiveerima. Sellest tuleb tuntav ajaline kokkuhoid,» kommenteerib Ojar Kristal ettevõttest Fitek.

Tsekk.ee-d on tema hinnangul kõige kasulikum hakata kasutama ettevõttel, mille töötajad käivad palju firmat esindamas või lähetustel ja tarbivad seal teenuseid ning tooteid, mida tuleb firma kuludesse kanda.

Lisaks sellele pakub tsekk.ee võimalust väljastada aruandeid ka PDF, Exceli, e-arve või koond-e-arve kujul. Tänu sellele on teenust võimalik kasutada koos kõikide raamatupidamistarkvaradega.

Teenust kasutavad hetkel juba sellised kliendid nagu GoWorkaBit, Investly ning SportID. Lisaks Eesti ettevõtetele on teenus kättesaadav ka Lätis.

Teenus on loomulikult tasuline, esimesed 10 tšekki saab küll üles laadida tasuta.

Möödunud aasta septembris sai keskkonda haldav OÜ W.Finance OÜ 60 000 euro suuruse rahasüsti, mille taga oli majandustarkvara Erply juht ja asutaja Kristjan Hiiemaa, kuludokumentide menetluslahendust loova DStream OÜ asutaja ja tegevjuht Margus Tammeraja ja  raamatupidamisfirma Adex Financial Solutions eesotsas Kaire Lukkanen-Jaasiga ning kullerteenuse firma Top Services OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles