Läti pangad: kartellitrahv on absurdne

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti konkurentsiameti hinnangul sõltus kaardimaksete tasu seni pankadevahelistest maksetest, mitte teenuse enda osutamisega seotud kuludest.
Läti konkurentsiameti hinnangul sõltus kaardimaksete tasu seni pankadevahelistest maksetest, mitte teenuse enda osutamisega seotud kuludest. Foto: Reuters/ScanPix

Läti konkurentsiamet tegi 22-le Lätis tegut­sevale pangale kartellileppe tõttu 5,5 miljonit latti ehk 7,7 miljonit eurot trahvi. Läti pankadeliit nimetas konkurentsiameti otsust absurdseks.


Pankadeliit märkis oma teada­andes, et konkurentsiamet soovib panku karistada maksete süsteemi arendamise eest, kirjutas Leta.

Konkurentsiameti hinnangul küsisid pangad kaupmeestelt kaardimaksete pealt liiga suurt vahendustasu. Pangad olid konkurentsiameti teatel sidunud kaartide kasutamise tasu pankadevaheliste maksetega, mitte teenuse enda osutamisega seotud kuludega.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask ütles, et Eestis on seis Läti omast erinev, kuna siin ei ole mitmepoolseid tasusid ja pangad on sõlminud omavahel kahepoolse kokkuleppe. Sama kinnitati konkurentsiametist.

Eesti konkurentsiameti peadirektor Märt Ots märkis, et amet pole leidnud Eestis pankade kaardimaksete või pangakaardi tasude juures midagi küsitavat.

Edasi loe Postimees Plussist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles