Hõõgniidiga elektripirnid võivad EList kaduda aastaks 2010

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus ja vana: tavaline hõõglamp ja moodne säästupirn..
Uus ja vana: tavaline hõõglamp ja moodne säästupirn.. Foto: AFP / Scanpix.

Euroopa energiaministrid andsid eelmise nädala tippkohtumisel poliitilise toetuse direktiivile, millega hakatakse välja töötama üleminekut hõõgniidiga elektripirnidelt säästupirnidele aastaks 2010.


Üleminek säästupirnidele on osa ELi kliimamuutuste vastu võitlemise paketist, millega on seatud eesmärk vähendada liikmesriikide kasvuhoonegaaside emiteerimist 20 protsenti 2020. aastaks, vahendab Briti ajaleht Telegraph.

Hõõgniidiga elektripirnide eluiga on säästupirnide omast mitmeid kordi lühem ning energiatarbimine oluliselt suurem. Samas on säästupirnid hõõgniidiga pirnidest kallimad.

Hõõgniidiga pirnide müügi on varem keelanud näiteks Austraalia valitsus, Suurbritannia on aga teatanud, et räägib läbi poekettidega, et need hõõgpirne enam ei müüks.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik Gea Otsa ütles Postimees.ee'le, et nüüd moodustatakse töögrupid eri ELi institutsioonide juurde, mis hakkavad selle teemaga edasi töötama.

Millal regulatsiooni väljatöötamise järjekord Eestini jõuab, ei osanud Otsa öelda.

Loe lisaks: Euroopa Liit tahab hõõgpirnid ära keelata

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles