Vene eliit pani Trumpi kinnisvarasse pea 100 miljonit dollarit

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Trump Palace Floridas
The Trump Palace Floridas Foto: SCANPIX

2016. aasta valimiskampaania ajal rõhutas Donald Trump, et tal puuduvad igasugused ärisideme Venemaaga, Reutersi hinnangul see päris nii ei ole.

«Võin kinnitada, et mul ei ole Venemaal vara,» rääkis Trump veel eelmisel kuul. «Mul ei ole Venemaal ei laene ega ärisid,» lisas ta. Samas on 63 Venemaa kodanikku ostnud 98,4 miljoni dollari eest Trumpi luksuskinnisvara Floridas.

Ostjate hulgas olid poliitiliste sidemetega ärimehed, Peterburi investeerimispanga rajaja. Reutersi uurimistöö tulemusena ei selgunud, et Trump või tema organisatsioon oleks teinud midagi ebaseaduslikku. Samuti ei ole ükski ostjates Vladimir Putini lähiringist.

Gil Dezer, ettevõtte arendusjuht Floridas sõnas, et kokku müüdi kinnisvara 2 miljardi dollari eest, kui suur osa müügitulust läks Trumpile, ta aga ei avaldanud. Miami kinnisvaraeksprt Edgardo Defortuna hindas Trumpi tuluks kogu projektis 20-80 miljonit dollarit. 

Reuters keskendus oma uurimuses Floridale, sest seal on väga palju Trumpi rajatud kinnisvara ning selle omanike kindlaks tegemine on lihtsam kui mõnes teises osariigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles