Tallinna lennujaam üritab Miamist partnereid leida

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaev Jewel of the Seas läinud aastal Tallinna sadamas.
Kruiisilaev Jewel of the Seas läinud aastal Tallinna sadamas. Foto: Marina Pushkar

Tallinna Lennujaama turundusdirektor Erik Sakkov on Miamis neljapäevalisel kruiisikonverentsil, kust loodab leida partnereid, kes hakkaksid turiste USAst ja Jaapanist läbi Tallinna kruiisilaevadele tooma.

Et Tallinn oleks kruiisilaevade alguspunktiks, on juba ammune Tallinna Lennujaama ja Tallinna Sadama unistus. Ühest küljest tooks see mõlemale sisse lisaraha, lubades lennukeil ja laevadel enda juures puhata, teisalt veedaksid turistid enam aega Tallinna peal ning jätaksid siia suurema summa, kui lihtsalt paariks tunniks laevalt vanalinna toimuval ekskursioonil.

«Enamus reisijatest saabub praegu lennukitega Stockholmi, vähesel määral Helsingisse. On ka Saksamaalt ja Inglismaalt algavaid kruiise,» rääkis Tallinna Lennujaama juht Rein Loik. Tema sõnul on paikaloksunud marsruutidega firmadele väga raske tõestada, et Tallinn on kvaliteetsem ja odavam kui praegused alguspunktid.

Plaani kohaselt võiksid turistid USAst, Jaapanist ning miks mitte ka Euroopast saabuda charterlennuga Tallinnasse, veeta mõned tunnid raha kulutades pealinnas ja siis edasi Baltimere kruiisile suundada.

«Käib üks müügitöö,» lisas Loik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles