Tallinna Sadam hakkab taotlema veeteede tasude langetamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm parvlaeva Tõll ristimisel Kuivasut sadamas
Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm parvlaeva Tõll ristimisel Kuivasut sadamas Foto: Alar Truu

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Valdo Kalmi sõnul on Eesti veeteede tasud liiga kõrged ja ettevõte plaanib lähiajal riigile esitada oma ettepanekud nende vähendamiseks.

«Konkurents on väga tihedaks läinud, ka sadamate vahel. Me väga jälgime sadamatasusid,» ütles Kalm täna toimuval merenduskonverentsil. «Üks komponent, mis on väga tähtis, on veeteede tasud, kus me peame riigiga läbirääkimistesse astuma,» sõnas ta.

Veeteede tasude osas on Eesti Kalmi sõnul väga konkurentsist väljas. «Meil on ühine huvi reederitega seda asja lahendada. Meil on oma ettepanek sahtlis valmis ja kavatseme seda riigiga arutama minna,» rääkis ta.

Mis puudutab sadamatasusid ja kaubaäri, siis seal sadam Kalmi sõnul juba hinna hinnadiferentse teeb, vastavalt laevade tonnaažile. «Reisijateveo puhul peame kliente võrdselt kohtlema, siin paindlikkuseks konkurentsiseadus palju võimalusi ei anna,» sõnas ta.

AS-i Tallink Grupp juhatuse aseesimehe Andres Hundi sõnul maksab Tallink aastas Eesti riigile maksudena üle 100 miljoni euro. Sadamatasudeks läheb sellest 25 miljonit, veeteede tasuks 5 miljonit, ülejäänud on Hundi sõnul riigimaksud. «See panus pole mitte pisike,» märkis Hunt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles