Harju Elektri aktsia alustas kauplemispäeva suure tõusuga

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju Elektri nõukogu esimees Endel Palla (keskel) ja teised aktsionärid aktsionäride üldkoosolekul 2014. aastal.
Harju Elektri nõukogu esimees Endel Palla (keskel) ja teised aktsionärid aktsionäride üldkoosolekul 2014. aastal. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Harju Elektri aktsia alustas tänast kauplemispäeva 10,6-protsendilise hinnatõusuga, pärast seda kui ettevõte teatas, et võtab vastu India firma Motherson Sumi Systems Limited pakkumise Soome ettevõtte PKC aktsiatele. Harju Elekter on PKC üks suuremaid aktsionäri ja neile kuulub 4,6 protsenti aktsiatest ning teenib aktsiate müügilt 25,8 miljonit eurot ehk 1,45 eurot aktsia kohta.

Ehkki uudis PKC ülevõtmisest tuli teade kaks kuud tagasi ning Harju Elektri aktsia kerkis ka siis märkimisväärselt, hüppas väärtpaber tänase kauplemispäeva alguses 10,6 protsenti 3,76 euroni.

Keskpäevaks oli investorite tuhin siiski lahtunud ning väärtpaberi hinnatõusus oli stabiliseerunud 4,4 protsendini 3,6 eurole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles