Saksamaa hiiglane õngitseb Eesti bussiturul

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Tiit Pruuli sõnul käis Arriva nendega möödunud aastal kohtumas.
Ettevõtja Tiit Pruuli sõnul käis Arriva nendega möödunud aastal kohtumas. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Saksa riigifirmale Deutsche Bahn kuuluv bussifirma Arriva mõtleb haarata tüki Eesti turust, ettevõte on kohtunud pea kõigi Eesti suuremate bussifirmadega ning kuuldavasti jäi sõelale Tiit Pruuli ja Marcel Vichmanni GoBus, kuid tehinguni pole jõutud.

Laia haardega, näiteks Suurbritannias ja Rootsis kanda kinnitanud Arriva uuris Superbusi kärarikka turule trügimise varjus Eestis maad juba kaks aastat tagasi, samas praeguseks on Superbus skandaali tuules Eesti tolmu jalgelt pühkinud, kuid Arriva püsib jätkuvalt siin, kirjutab Äripäev.

«Nad on käinud ühte ja teist kompamas, aga rohkem ei oska öelda. Praegu pole ühtegi uudist, müügitehingut Arrivaga plaanis ei ole,» ütles GoBusi omanik Tiit Pruuli.

Arriva keskendus eelmisel aastal ning aasta varem avaliku maakonnaveo ettevõtete külastamisele – turg on jagunenud peamiselt nelja suure vedaja vahel – Atko, GoBus, Hansabuss ja Sebe.

Arriva ja Eesti firmade kohutmised organiseeris Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) eesotsas Toomas Kästikuga, kes kuulub välisinvesteeringute projektimeeskonda.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles