Sõpruse kino hoone omanik taotleb endise üürniku pankrotti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõpruse kino hoone.
Sõpruse kino hoone. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Kolmapäeval Harju maakohtus toimuval istungil taotleb Sõpruse kino hoonet omav OÜ Amplius Invest hoone endise üürniku OÜ Kino Sõprus pankrotti viimase üürivõla tõttu.

Kino enda tegevust pankrotimenetlus aga sisuliselt mõjutama ei peaks, kuna endiste allüürnikutega on nüüdseks sõlmitud otselepingud.

"Ma ei saa seda väga kommenteerida, sest tegemist on ärisaladusega. Üks kord nad on juba üritanud meid pankrotti hageda, see ei õnnestunud ja nüüd oleme järgmisel ringil," ütles OÜ Kino Sõprus juhatuse liige Reimo Mets BNS-ile.

"Seal on täna üürivõlg, mille tasumisega on OÜ Kino Sõprus jäänud hätta," ütles Amplius Investi esindav jurist Ramon Rask BNS-ile. Võlg on tema sõnul kogunenud mullu kolme esimese kvartaliga. "Väikesel määral on midagi tasutud, aga oktoobris viis see selleni, et ettevõttega on üürisuhe Amplius Investi poolt üles öeldud."

"Need ettevõtted, kes täna on majas üürnikud, olid varasemalt allüürnikud – nad jätkavad oma tegevust ja majas pakutavaid teenuseid see sisuliselt ei mõjuta, kinonäitamine ja klubi [Hollywood] pidamine jätkub," märkis Rask.

"Vahekehasse, mida Reimo Mets juhtis, jäi raha kinni. Soovime pankrotimenetluse käigus aru saada, kuhu sadadesse tuhandetesse eurodesse ulatuv summa on jäänud, majaomanikuni seda paraku edasi ei kantud," sõnas Rask.

Amplius Invest OÜ kuulub Prospicio Invest OÜ-le, mille omanikud on äriregistri andmetel Denis Chikin, Pavel Solomatin ja Tatjana Birjukova. Ettevõtte tegevusalaks on kinnisvara üürileandmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles