Lätlaste Eestisse tooja: keegi ei räägi skeemitamisest (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipp Lugaži väljakul Valka piirkonnas Valka vallas
Läti lipp Lugaži väljakul Valka piirkonnas Valka vallas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Läti ettevõtjatel Eestisse firmasid luua aitava usaldusühingu Uznemums Igaunija osanik Mihhail Šulkin tõrjub süüdistusi selles, et aitab lätlastel kodumaal makse vältida.

Pilk äriregistrile näitab, et Šulkin on Eestis seotud seitsme firmaga, millest enamik on Laki tänavale registreeritud – tegevusaladega andmetöötlusest kuni leivatoodete valmistamiseni, vahendab Äripäev. Lisaks leiab Šulkini ettevõtlusajaloost nii sellest kui ka läinud aastast 13 firmat, mille juhatusse mees kuulus. 

Šulkin ise kinnitas, et ei anna lätlastele maksude vältimiseks skeemisoovitusi ning jäi enda juurde ka pärast, kui talle mainiti Läti telekanali videot, kus ta kirjeldab klientidele variante maksudest hoidumiseks. Muuseas oli videos juttu, et kui Lätis elav lätlane töötab Eesti firmale, siis siinne maksuamet arvab, et ta tasub maksud oma koduriigis, kui ta tegelikult seda ei tee. 

«Kui videol on selline olukord, siis järelikult vastasin konkreetsele küsimusele, kas toimib selline variant, kui lätlane Eesti firmas töötab,» lausus Šulkin, lisades, et tema vaid konsulteerib Läti ettevõtteid, kuidas Eestis ära ajada, skeemitamisest ei räägi keegi.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles