Nafta hind tõusis taas üle 100 dollari

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bahreini valitsuse vastane meeleavaldaja.
Bahreini valitsuse vastane meeleavaldaja. Foto: SCANPIX

Naftabarreli hind tõusis täna taas üle 100 dollari, seda peamiselt tulenevalt kasvavast murest, et rahutused Bahreinis levivad suurtesse naftatootjatesse Saudi Araabiasse ja Iraani.


Maailma suurim nafta eksportija Saudi Araabia on saatnud oma väed rahvusvaheliste relvajõudude koosseisus Bahreini, kaitsmaks monarhiat, mida meeleavaldajad kukutada püüavad. Iraan kritiseeris seda sammu teravalt, vahendas Yahoo News APd.

Barclays Capitali analüütik Helima Croft ütles, et Bahreinist võib saada uus keskrinne võimuvõitluses Saudi Araabia ja Iraani vahel. Vägivald võib haavata ka Saudi Araabia suhteid USAga. See mõjuks naftaturgudele šokina, märkis Croft.

Liibüa rahutused kergitasid veebruaris nafta hinna ligi 120 dollarini. Mõne päeva eest langes hind aga alla 100 dollari, kuna kardeti, et Jaapani maavärin ja tsunami aeglustavad maailmamajanduse kasvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles