Kv.ee ühtlustab hinnakirja ja lõpetab suurtele kinnisvarafirmadele eeliste tegemise

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KV.ee juht Tarvo Teslon.
KV.ee juht Tarvo Teslon. Foto: Sander Ilvest

Eesti suurim kinnisvaraportaal kv.ee on nõuks võtnud muuta süsteemi, kuidas suured kinnisvarafirmad portaalis kuulutada saavad. Kinnisvaraettevõtted ei ole sellega sugugi nõus.

Pindi kinnisvara suurkliendi osakonna juhi Peep Soomani sõnul saeb portaal oksa, millel ise istub. «Minu asi ei ole õpetada teisi äri tegema, aga selge on see, et kv.ee lõikab endale näppu. Tean mitut kinnisvarabürood, kes on päevapealt valmis ennast kv.ee-st välja lülitama, kui portaal hakkab selliseid hinnatõstmisnõkse tegema,» rääkis Sooman. Tema sõnul ei ole see esimene kord, kui portaal on üritanud hinnapoliitikat muuta.

Portaali juht Tarvo Teslon sõnas, et praegu maksavad kümne ja saja maakleriga ettevõtted võrdset kuustasu, kusjuures kuulutuste arv on piiramata. Nii oli suurematel firmadel portaalis kuulutamine palju soodsam. Kavas on aga kehtestada kuutasu iga maakleri kohta, kellest igaüks võib portaali riputada ainult 50 kuulutust.

Eesti kinnisvaramaaklerite koja juhatuse esimehe Ardo Lepa sõnul on see igiammune vaidlus, kas hulgiostja peaks saama odavamalt või mitte. «Kindlasti mõjutab see üksikettevõtjast maaklerit, aga üksi tegutsevatel maakleritel on piirangud kogu aeg peal olnud. Seega jääksin siin pigem neutraalseks,» arvas Lepp

Tesloni sõnul on pikka aega kinnisvaraportaalides olnud probleemiks nn sarikuulutajad, kes panevad sama müügiobjekti kohta üles mitu kuulutust, et saada teiste ees eelis. «Tavaliselt on tegemist maakleritega, kes oma kehva või keskpärast tulemust teiste arvel parandada soovivad,» rääkis ta. Kinnisvaraotsija on aga vanade ja korduvate kuulutuste tõttu portaali peale pahane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles