Intel ostab Israeli tehnoloogiafirma 14,4 miljardi euro eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobileye logo täna New Yorgi börsi ekraanidel.
Mobileye logo täna New Yorgi börsi ekraanidel. Foto: RICHARD DREW/AP

USA arvutikiibifirma Intel on nõustunud 14,35 miljardi euro eest ostma Iisraeli tehnoloogiafirma Mobileye, teatasid ettevõtted ühisavalduses.

Avalduses on määratud tehingu suuruseks 15,3 miljardit dollarit ehk 14,35 miljardit eurot.

Iisraeli meedia andmetel on tegu suurima tehinguga, mis on seotud Iisraeli tehnoloogiafirmaga.

Selline kombinatsioon kiirendab innovatsiooni autotööstuses ja kinnitab Inteli positsiooni juhtiva tehnoloogia pakkujana kiiresti kasvaval isesõitvate sõidukite turul, teatasid ettevõtted.

Intel eeldab, et sõidukite süsteemide, andmete ja teenuste turuväärtus kasvab 2030. aastaks 70 miljardi dollarini ehk 65,66 miljoni euroni.

Eelmisel aastal teatas Saksa autotootja BMW, et asub koos USA arvutikiibifirma Intel ja Iisraeli tehnoloogiafirmaga Mobileye looma isejuhtivat autot. Autode seeriatootmisse loodetakse jõuda 2021. aastal.

Augustis teatas Mobileye ja Suurbritannia autoseadmete valmistaja Delphi, et alustavad koostööd autonoomse sõitmissüsteemi arendamiseks, mis valmib autotootjatele 2019. aastaks.

Iisraeli tehnoloogiafirma Mobileye rajati 1999. aastal. Mobileye arendab ka autosüsteeme õnnetuste vältimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles