Riigihange nurjus - keegi ei tahtnud Eestile isejuhtivaid busse rentida

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene isejuhtiv buss käis Eestis märtsi alguses
Esimene isejuhtiv buss käis Eestis märtsi alguses Foto: Riigikantselei

Euroopa Liidu eesistumiseks valmistuva Eesti üks turundusprojektidest ei alanud päris nii nagu plaanitud – tulemust ei andnud riigihange rentimaks isejuhtivaid busse Tallinna kesklinna. Kuid lootus pole kaugeltki kadunud.

«Hoolimata sellest, et hankele ühtki pakkumust ei laekunud, käib praegu töö selle nimel, et bussid siiski juulist sõitma saada,» ütles Postimehele riigikantselei digikuvandi nõunik Valdek Laur.

Tema sõnul on projektiga seotud mitu osapoolt, kellega jätkatakse läbirääkimistega hanke formaadis.

Ehk siis: isejuhtivate busside rentimiseks proovitakse nüüd partner leida väljakuulutamiseta läbirääkimistega hanke vormis. «Tegu on tavapärase praktikaga juhul, kui hankele pakkumisi ei laeku,» märkis Laur.

Tallinna Transpordiametiga on kokku lepitud, et isejuhtivad bussid võiksid sõita Tallinnas juulikuus Viru trammipeatusest kuni Kultuurikatlani.

Eesti ametkonnad on kokku leppinud, et teatud tingimustel on võimalik isejuhtivaid sõidukeid Eesti teedel testida ning selleks pole vaja seadusi muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles