Naftaturu võtmeriigiks on kujunemas India

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India on maailmas üha tõusev majanduslik jõud.
India on maailmas üha tõusev majanduslik jõud. Foto: NARINDER NANU/AFP

India meelitab naftafirmasid investeerima ning lubab, et järgnevatel aastakümnetel muutub riik globaalsel naftaturul võtmeriigiks.

«Me tahame suurendada oma toodangut ja me tahame kutsuda firmasid investeerima,»  ütles India nafta- ja gaasiminister Shri Dharmendra Pradhan IHS Markiti korraldatud konverentsil, vahendab Äripäev

«Pole olnud paremat aega olla Indias kui praegu,» rääkis minister, lisades, et ta julgustab nii praeguseid kui ka uusi investoreid Indiasse tulema ning võimalustest osa saama.

Enne seda, kui minister kõnepulti asus, vihjas India kasvavale rollile energiaturgudel ka Rahvusvahelise Energiaagentuuri juht Fatih Birol, kes märkis, et tulevikus vastutavad naftanõudluse kasvu eest peamiselt India ja Hiina.

Sealjuures tõi Birol välja, et India puhul on näha, et naftanõudlus kasvab tulevikus eriti jõudsalt, Hiina puhul nähakse samuti kasvu, ent selle tempo pole enam nii kiire.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles