Rupert Murdochi i-ajaleht läheb järgmisest nädalast tasuliseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakul Jon Miller, paremal «The Daily» peatoimetaja Jesse Angelo
Vasakul Jon Miller, paremal «The Daily» peatoimetaja Jesse Angelo Foto: SCANPIX

Aasta algusest ainult tahvelarvutil iPad kättesaadav Rupert Murdochi kontserni News Corporation asutatud ajaleht «The Daily» lõpetab katseaja, kui väljaande sisu sai alla laadida tasu maksmata.

Eile alanud meediavaldkonna  tippkohtumisel Abu Dhabis (Abu Dhabi Media Summit) ütles News Corporationi digimeedia juht Jon Miller ka seda, et selle aasta esimeses pooles muutub «The Daily» kättesaadavaks iTunesi kaudu ka Lääne–Euroopas, ilmselt Suurbritannias, kirjutab The Guardian.

Milleri sõnul ootab väljaannet järgmisel nädalal ees «tõehetk», kui lõpeb tasuta sisu pakkumine ja lugejatelt tuleb hakata raha kasseerima. Nädalane lugemisvara hakkab maksma 99 senti ja aastane tellimus 39 dollarit.

Kuigi News Corp pole avaldanud praeguseks ajalehe tellijate arvu, mainib The Guardian arvu 5000. Nii palju inimesi on praeguseks väljaande raha eest vähemalt aastaks ära tellinud.

Nagu näha allpool lisatud artiklist samal teemal, on «The Dailysse» investeeritud vähemalt 30 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles