Peterburi haiglaid ähvardab ravimite nappus (1)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid. Pilt on illustratiivne.
Ravimid. Pilt on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Elektrooniline rike Venemaa föderaalses hankesüsteemis ähvardab Peterburi haiglad patsientide aitamiseks vajalikest ravimitest ilma jätta, sest juba aasta algusest pole võimalik uusi hankeid välja kuulutada.

Haiglad on pommitanud Peterburi linna hangete komiteed oma murega, kuid pole saanud mingisugust abi, kirjutas Newsru. Probleem seisneb selles, et föderaalses infosüsteemis tehtud muudatused ei haaku Peterburi linna samalaadse programmiga, mis on määratud kliinikute ja föderaalse programmi vahelüliks. Selle tulemusena ei võta föderaalne süsteem mitte ühtegi riigihanke välja kuulutamise teadet vastu ja ei jaga vea kohta ka mingisuguseid selgitusi.

Linna hangetekomiteest selgitati, et Peterburi meditsiinihangetega tekkinud segaduses pole midagi ebatavalist, sest see juhtum on iseloomulik kogu riigile. Samas ei osata ka öelda, millal probleemid lahendatakse. „Föderaalse süsteemi tehniline teenistus orienteerib meid sellele, et mõned vead kõrvaldatakse aprillis, mõned mais-juunis,“ vastas konitee Newsru päringule.

Komitee allasutused on asunud hangete töötlemist käsitsi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles