Uus Norra teleprogramm väljastatakse Tallinnast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Einpalu, foto 2009 a suvest, kui käivitati digilevi
Mart Einpalu, foto 2009 a suvest, kui käivitati digilevi Foto: Liis Treimann

Fox International Channels lansseerib uue, spetsiaalselt Norra turule mõeldud telekanali Fox Crime Norway, mille väljastus käivitub Levira programmiväljastuskeskusest Tallinnas.

Levira ja Fox International Channels (FIC), on kokku leppinud laiendada 2009 aastal alanud koostööd. Alates 21. märtsist läheb ühest Põhja-Euroopa moodsaimast programmiväljastus-keskusest Leviras eetrisse uhiuus Norra turule mõeldud telekanal Fox Crime Norway, teatab Levira presisteate vahendusel. 

Levira osutab FIC-le programmiväljastuse täisteenust, mis koosneb sisestusest, kvaliteedikontrollist, programmiväljastusest, monitooringust, arhiveerimisest ning eetrivalmis signaali transpordist sihtvõrkudeni Norras. Signaal jõuab Norrasse optilise kaabli kaudu.

Eestis laiemalt televisiooni- ja raadioringhäälingu saatevõrkude omaniku ja haldajana tuntud AS Levira on viimasel 4 aastal oluliselt panustanud ressursse eksportteenuste arendamisse. Tänaseks on Levira arenenud regiooni suurimaks programmiväljastuskeskuseks. Täna väljastatakse Levirast 18 erinevat telekanalit Balti riikide, Sknadinaavia, Beneluxi ja Lõuna-Aafrika televaatajatele.   

«Meile on suur au laiendada koostööd sellise globaalse partneriga nagu Fox» ütles Levira juhatuse esimees Mart Einpalu.

«Koostöö Foxiga on hoolimata kõrgetest nõudmistest hästi sujunud. Hea on tõdeda, et meie pingutusi on hinnatud. Mõistame, kui oluline on uue telekanali käivitamine kõrgete ootustega Skandinaavia regioonis ning anname oma parima selle edukaks stardiks.” 

Levira ja FIC koostöö sai alguse 2009. aasta suvel, kui Levira alustas Fox-i Eesti kanalite Fox Life, Fox Crime ja National Geographic Channel lokaliseerimisega. Käesolev leping on uus verstapost pooltevahelises edukas koostöös.

«Oleme teinud Leviraga meeldivat koostööd oma kanalite edastamisel Baltikumis. Nüüd on meil heameel laiendada koostööd ning käivitada meie esimese Skandinaavia turule suunatud meelelahutuskanali Fox Crime Norway väljastus Levira programmiväljastuskeskusest,» ütles Fox International Channels Skandinaavia ja Baltikumi peadirektor Ase Ytreland.

Levira (www.levira.ee) on suurim raadio- ja televisiooniprogramme edastav ettevõte Eestis. Ettevõtte omanikeks on Eesti riik (51%) ning Prantsuse kontsern TDF (49%). Levira omab pikaajalist rahvusvahelist kogemust erinevate raadiosidevõrkude planeerimise, rajamise, monitooringu ja hooldamise osas ning pakub erinevaid multimeediateenuseid: täisautomaatne SD/HD telekanalite väljastuskeskus (POC), SD/HD satelliitülekandebussid (SNG) ja välitootmisbussid (OB). Telekommunikatsiooniteenustest: serverimajutus, masti- ja seadmekoharent, tugijaamade ehitus ja mastitööd.

FOX International Channels on News Corporation gruppi kuuluv rahvusvaheline multimediaettevõte, mis tegeleb tasulise televisiooni tootmise ja levitamise ning digitaalse meedia sisu ja teenuste pakkumisega. FIC-i portfelli kuulub kümneid telekanaleid, mida edastatakse rohkem kui 140 televisiooniteenuse pakkuja poolt 35 keeles.

 

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles