Mehed on palganumbrite osas naistest optimistlikumad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha
Raha Foto: Toomas Huik

Swedbanki eraisikute rahaasjade teabekeskuse ja Eesti Konjunktuuriinstituudi uuringu kohaselt olid mehed sissetulekute suurendamise võimaluste osas naistest märkimisväärselt optimistlikumad.

69 protsenti naistest ei pidanud sissetulekute paranemist lähema aasta jooksul tõenäoliseks, meestest aga uskusid pea pooled kasutada oleva rahahulga suurenemisse.

See, kas nähakse võimalusi sissetulekute paranemiseks lähiajal, oli samuti otseselt seotud pere tänase sissetuleku suurusega. Kui pere kuu netosissetulek oli üle 895 euro (14 000 krooni), oldi optimistlikumad ja tulude suurendamist peeti tõenäoliseks.

Pered, kelle kuine sissetulek jäi alla 767 euro (12 001 krooni), ei näinud tulude suurendamiseks enamasti mingit võimalust. Kui oma sissetulekuga ollakse rahul, siis ollakse ka optimistlikumad selle suurendamise võimaluste osas lähemas tulevikus. Negatiivsed hinnangud aga pärsivad uuringu kohaselt tegutsemistahet.

Lootusrikkamad olid tulude suurenemise osas ka noored vanuses 16-19 aastat ja töötud, kellest enam kui pooled tasapisi paraneva tööturu olukorra juures uut töökohta leida loodavad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles