Saksamaa välisminister: Nord Stream 2 on vajalik (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaa pooldab Nord Stream 2 rajamist, kuid peab vajalikuks usaldusväärset energiatransiiti Ukraina kaudu ja Slovakkia, Tšehhi ja Poola gaasiga varustamist, ütles Saksa välisminister kolmapäeval.

«Venemaa teab juba palju aastaid minu suhtumist sellesse küsimusse. Me vajame Nord Stream 2-e, kuid ka Ukraina torujuhet ning Slovakkia, Tšehhi ja Poola usaldusväärset varustatust energiakandjatega. Ma tunnen, et meie Vene partnerid on selleks täiesti valmis,» ütles Sigmar Gabriel usutluses Interfaxile.

Kommenteerides projektijuhtide kohtumist Euroopa Komisjoni esindajatega 21. veebruaril, ütles Gabriel: «Nord Stream ei ole Euroopa Komisjoni projekt, vaid Euroopa eraettevõtete investeerimisotsus. Meie jaoks on tähtis, et projekt ellu viidaks ja see töötaks Euroopa Liidu seaduste alusel. Seda jälgime ka edaspidi. Euroopa Komisjoni ja kaasatud ettevõtete mõttevahetus on õige samm selles suunas.»

«Meie Euroopas oleme huvitatud usaldusväärsest ja pikaajalisest varustatusest energiakandjatega. Nord Stream 2 kui varustuse lisamarsruut võib saada panuseks selle eesmärgi saavutamisse,» lisas ta.

Nord Stream 2 gaasijuhe on plaanitud kulgema Läänemere põhja mööda Venemaalt Saksamaale. Gaasijuhtme maht on 55 miljardit kuupmeetrit aastas. Gaasijuhe võimaldaks Venemaal kahekordistada oma gaasieksporti Euroopasse. Projekt läheb prognooside kohaselt maksma 8 miljardit eurot

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles