Skandaalne ärimees loob Eestis digiraha

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krüptoraha.
Krüptoraha. Foto: Panther Media

Tallinna südames lükatakse käima järjekordset üleilmset hullutavat digiraha äri, mille kontseptsiooni üllatuslik autor on Norras põhja kõrbenud ja nime vahetanud endine võrkturunduse ärimees ja maksupettur Jim Aleksander Anderson.

Eestis registreeritud noorukesest digiraha ettevõttest on Andersonile kuuluvasse firmasse voolanud kümneid tuhandeid eurosid, samas kui tema isikust pole digiraha avalikes tutvustustes üldse juttu, kirjutab Äripäev

Kõnealuse digirahaäri puhul pole tähelepanuväärsed mitte ainult sellega seotud isikud, kuna häirekella lööb ka asjaolu, et kuigi iga soovija saab juba mõnda aega osta mõnesaja kuni mõne tuhande euroseid «pakette», et teenida võrkturunduse ja digitaalse raha võimaliku edu pealt, siis ärimudeli sõnastus ja isegi täpne olemus on veel segased.

Näiteks on segane, milliste ettevõtete väärtusega kavatsetakse digiraha tagada, kuigi ettevõtte kodulehel reklaamitakse, et see on tagatud «reaalse väärtusega».

Ettevõttel pole veel ka ühtegi tegevusluba, kuid juba reklaamitakse tulevikutegevusi, mis seda nõuavad – näiteks globaalset digitaalset turgu, kus saab uue digirahaga osta mida tahes.

Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles