Trump kimbutab ravimitööstust

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktivistide meeleavaldus riskikapitalist John Paulsoni kontori juures. Paulson on suuromanik Mylanis, mis toodab allergiavastast ravimisüstalt EpiPen, mille hind kerkis kaheksa aastaga neli korda.
Aktivistide meeleavaldus riskikapitalist John Paulsoni kontori juures. Paulson on suuromanik Mylanis, mis toodab allergiavastast ravimisüstalt EpiPen, mille hind kerkis kaheksa aastaga neli korda. Foto: Getty Images / Scanpix

Pärast valimisi, kuid enne ametisse astumist ründas presidendiks valitud Donald Trump mitut ettevõtet ja tööstusharu, lubades maksudega pitsitada neid, kes viivad tootmise riigist välja. Veel mitte ametisse astunud presidendi säutsurünnaku alla langesid Twitteris autotootjad, lennukitehas Boeing, kaitsetööstuskontsern Lockeed Martin ja tööstuskonglomeraat United Technologies. Pärast ametisse asumist Trumpi rünnakud konkreetsetele ettevõtetele katkesid, aga paistab, et mitte kauaks.

Teisipäeval võttis ta käsile farmaatsiatööstuse. Veidi enne kella üheksat New Yorgi aja järgi (see tähendab veidi üle poole tunni enne börsipäeva algust) säutsatas president oma Twitteri kontol, et ta töötab uue süsteemi kallal, et ravimitööstuses tekiks konkurents. Tema sõnum tuli päev pärast seda, kui vabariiklased avalikustasid kauaoodatud seaduseelnõu, mis peaks muutma president Barack Obama tervishoiuseadust.

«Oleme intrigeeritud president Trumpi säutsust, sest see järgnes kiiresti esindajatekoja tervishoiusüsteemi seaduseelnõule ja näitab meie arvates administratsiooni tähelepanu püsimist ravimihindadel,» kirjutas Šveitsi suurpanga Credit Suisse analüütik Vamil Divan klientidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles