Radissoni käive vähenes mullu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radissoni hotell Tallinna kesklinnas.
Radissoni hotell Tallinna kesklinnas. Foto: Sander Ilvest

Radisson Blu Sky Hotel omanikfirma Astlanda Hotelli AS käive vähenes mullu 4 protsenti 8,7 miljonile eurole ja kasum 5,9 protsenti 415 000 eurole.

Majutusteenuste osakaal müügitulust näitab kasvutrendi, moodustades 69,6 protsenti tuludest, aasta varem oli vastav näitaja 68,2 protsenti, märgib ettevõte majandusaasta aruandes. Toitlustusteenused moodustasid 25,8 protsenti ja konverentsi- ning muud teenused 4,6 protsenti müügitulust.

Kuigi 2016. aasta juulis avatud Hilton Park Hotell suurendas Tallinna majutusmahtu 200 koha võrra, saavutas ettevõtte aruandeaastaks püstitatud eesmärgi, hoides konverentsiteenuste ja majutamise turuosa.

Arvestades suurenenud hotellitubade arvu Tallinnas, ei prognoosi ettevõte nõudluse kasvu ka tänavu esimesel poolaastal, kuid teisel poolaastal prognoosib ettevõte käibe kasvu seoses Eesti Vabariigi eesistumisperioodiga Euroopa Liidus.

2017. aasta eesmärgiks on kogu käibe kasvatamine 5-7 protsenti võrreldes 2016. aastaga. Ettevõte jätkab agressiivset hinnastrateegiat, optimeerides käivet toa kohta kõrge nõudlusega perioodil. Kindlasti toetab ettevõtte prognoosi positiivselt majutusettevõtete käibemaksu 14-protsendilise määra mitterakendamine, märgib ettevõte aruandes.

Ettevõte rendib emaettevõttelt Eften Sky OÜ hotelli hoonet rendilepingu alusel, mullu läks kasutusrendiks 2,8 miljonit eurot.

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 124 inimest, mis on 12 võrra vähem kui eelnenud aastal, palgakulu kasvas 0,4 protsenti 1,6 miljoni euroni.

Materiaalsesse põhivarasse investeeris ettevõte mullu 170 700 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles