Õhtulehe võrguväljaanne muutis kujundust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekraanisalvestis Õhtulehe veebist
Ekraanisalvestis Õhtulehe veebist Foto: ohtuleht.ee

Eesti juhtiv tabloidväljaanne muutis märtsi algusest oma veebikülje kujundust.

Lugeja märkab veebiküljel kolme muudatust. Esiteks on menüüriba (koos uudse alateemasid kuvava liugmenüüga) nüüd nähtavamal kohal päise all horisontaalselt, kui varem oli menüü vertikaalselt vasakul.

Teiseks on värskete, loetumate ja enimkommenteeritud uudiste aken paremal pool kohe lehekülje ülaosas.

Kolmandaks algab uudismaterjal kohe lehekülje vasakust äärest, mis tekitab mulje, et pinda uudismaterjali esitamiseks on rohkem kui varem. Vasakult algav sisuveerg on ka tegelikult laiem, kui varasem keskne sisuveerg.

Õhtulehe veebitoimetuse juhi Tarmo Paju selgitusel tuleneb laiem sisuveerg vasakul sellest, et enne siin olnud menüüriba kolis päisesse. Tema sõnul toetab laiem sisuveerg ka tendentsi, kus üha enam kasutatakse laiemaid arvutiekraane (kus on laiemalt esitatud materjali mugav lugeda või vaadata – T.L.). 

Menüüriba päisesse nihutamine ja viimaste uudiste esiletõstmine lubab Paju hinnangul lugejal kiiremini ja käepärasemalt olulisest sisust ülevaadet saada ning kogu lehel navigeerida. Samuti pakub uus kujundus pandlikke lahendusi reklaamibännerite ostjatele.

«Uus kujundus on saanud positiivseid reaktsioone ning hinnanguid nii meedia- ja disaiinimestelt kui ka lugejatelt,» märgib Paju. «Loomulikult on ka üksikuid vastupidiseid arvamusi - aastatega harjumuspäraseks saanud asjade muutmisega tuleb olla ettevaatlik,» räägib Paju.

«Usun, et oleme seda põhimõtet järginud ning lugejad võtavad värskenduse hästi omaks. Jätkame uudiste esitamist avalehel ja alamrubriikides lugejatele juba harjumuspärases õhtulehelikus stiilis kujundatud piltide ja pealkirjadega.»

Lehe veebitiim on saanud lugejatelt kasulikke tähelepanekuid uue kujunduse kohta, ka näiteks viiteid mõnele vana kujunduse elemendile, millest puudust tuntakse. Paju sõnul  arvestatakse selliste tähelepanekutega ja jätkatakse lehekülje arendamist.

Uue kujunduse valmistas Õhtulehe pikaaegne koostööpartner Fraktal, kes tegi ka alates 2005. aastast veebruari lõpuni kasutusel olnud veebikujunduse. 

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles