Graafik: millises sektoris on maksuvõlad kõige suuremad

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitus
Ehitus Foto: SCANPIX

Eelmise aasta teises pooles olid äriparteritele kõige rohkem võlgu kinnisvarasektoris,  riigile oli maksmata makse kõige rohkem mäetööstuses ja töötlevas tööstuses.

Ettevõtete poolt riigile võlgu jäädud ehk maksuvõlgade summad moodustasid kokku ligi 51,8 miljonit eurot. Maksuvõlgade suurenemine toimus pea kõikides sektorites, kuid enim kinnisvaraalases tegevuses (kolm korda), ehitussektoris (75 protsenti) ning haldus- ja abitegevuses (74 protsenti).

Mediaankeskmine maksuvõla summa on tõusnud 2915 euroni, mis on viimase viie aasta kõrgeim. Samuti tõusid hüppeliselt maksehäirete ehk ettevõtete omavahelised võlasummad jõudes 73,7 miljoni euro tasemele. Maksehäirete summad kasvasid enim põllumajandus, metsamajandus ja kalapüügi sektoris (3,4 korda), mäetööstuse ja töötleva tööstuse- (78 protsenti) ning ehitussektoris (48 protsenti). Mediaankeskmine maksehäire summa oli 1000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles