Turunduskurioosum: filmist eemaldatakse Hiina militaarsümbolid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina lipud
Hiina lipud Foto: SCANPIX

Hollywoodis valmimisjärgus olevast filmist «Red Dawn» digitöödeldakse välja sõdurite riietusel olevad Hiina armeele viitavad sümbolid, et hoida häid suhteid hiinlastega.

Film räägib sellest, kuidas Hiina sõdurid ründavad USA linna. Sarnase süžee ja sama pealkirjaga film valmis ka 1984. aastal.

Digitöötluses, mis maksab miljon dollarit, asendatakse Hiinale viitavad militaarsümbolid ja ka riigilipud Põhja-Korea omadega, kirjutab darkhorizons.com.

Algselt pidi film esilinastuma mullu novembris, kuid stuudiol tekkisid finantsprobleemid, nüüd on oodata esilinastust tänavu esimesel poolaastal.

Film võeti üles 2009. aastal, osaliselt läheb muutmisele ka filmi algus, ka dialoogidest eemaldatakse viited Hiinale.

Põhjust aga selliseks järeltöötluseks on, sest mullu kasvas Hiina kinopiletite turg uskumatud 64 protsenti. Kokku maksid hiinlased kinopiletite eest mullu 1,2 miljardit eurot.

Samuti väärib ehk siinse skontekstis mainimist, et sel nädalal sai Hiina maailma suurimaks tööstustoodangu valmistajaks, möödudes nii USAst. Mullu suvel sai Hiina suuruselt maailma teiseks majanduseks, möödudes Jaapanist.

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles