Tallinna Vesi võttis pankrotiavalduse Bremi vastu tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brem ähvardas võlgnikud kraaniveeta jätta.
Brem ähvardas võlgnikud kraaniveeta jätta. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kolmapäevasel istungil Harju maakohtus võttis AS Tallinna Vesi tagasi pankrotiavalduse, mille oli esitanud kinnisvarahooldusettevõtte OÜ Brem Kinnisvarahooldus vastu.

Tallinna Vee pressiesindaja Priit Koff ütles, et Tallinna Vesi ja Brem sõlmisid omavahel kokkuleppe, mille kohaselt Brem tasus Tallinna Veele võla ning ettevõtted jätkavad omavahel koostööd.

Koff märkis, et osapoolte vahelise kokkuleppe kohaselt tasutud summat ei avalikustata.

Mullu novembris jättis maakohus rahuldamata Tallinna Vee avalduse ning ei nimetanud Bremile ajutist pankrotihaldurit. Tallinna Vesi kaebas maakohtu otsuse edasi ning ringkonnakohus määras asja tagasi maakohtule läbivaatamiseks.

Maakohtu novembris tehtud otsuse kohaselt ei olnud Brem Kinnisvarahooldusele ajutise halduri nimetamine põhjendatud, kuna võlgnik vaidles nõudele põhjendatult vastu.

Talllinna Vesi esitas Brem Kinnisvarahooldusele pankrotihoiatuse mullu septembri alguses, andes kuu lõpuni aega üle kümne miljoni kroonise võla tasumiseks.

Tallinna Vesi arestis Bremi pangakontod septembri alguses vastavalt notariaalsele kokkuleppele ettevõttega, mille Brem vaidlustas kohtus.

Septembri lõpus teatas ka prügiettevõte Veolia, et Brem ei suuda arveid maksta. Samuti on Bremiga probleeme olnud Eesti Energial ja Tallinna Küttel.

Kolmapäevase seisuga on Bremil 57 904 eurone maksuvõlg, millest enamik on tasumisgraafikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles