Jaapani aktsiate odavmüük pöördus tõusuks

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimees täna Tokyo börsi elektroonilise tabloo eest mööda jalutamas. Aktsiahinnad pöörasid täna esmakordselt viimase viie päeva jooksul tõusule ning Nikkei 225 indeks kerkis 488,57 punkti 9 093,72 punkti tasemele.
Ärimees täna Tokyo börsi elektroonilise tabloo eest mööda jalutamas. Aktsiahinnad pöörasid täna esmakordselt viimase viie päeva jooksul tõusule ning Nikkei 225 indeks kerkis 488,57 punkti 9 093,72 punkti tasemele. Foto: SCANPIX

Jaapani aktsiad pöörasid esimest korda viie päeva jooksul tõusule, sest hinnad viimase enam kui kahe aasta madalaimatele tasemetele kukutanud lausmüük on analüütikute sõnutsi ilmselge ülereageering ning investorid loodavad odavnenud aktsiatelt kasu lõigata.

Nii tõusis Toyota Motori aktsia 9,1 protsenti, Jaapani suurima tarbeelektroonika tootja Sony aktsia 8,8 protsenti ning riigi suuruselt kolmanda panga Mizuho aktsiad 5,4 protsenti.

Nikkei 225 indeks tõusis 5,7 protsenti 9093,72 punktini. Kui päev varem sai rääkida viimaste aastate suurimast kukkumisest, siis tänane hinnatõus on suurim alates 2008. aasta novembrist. Nikkeist laipõhjalisem Topixi indeks tõusis 6,6 protsenti 817,63 punktini,

«Inimesed müüsid paanikas kõike ja nüüd ostetakse tagasi suurima languse läbinud aktsiaid,» lausus Bloombergile Mitsubishi UFJ varahalduse vanemstrateeg Kiyoshi Ishigane. «Kui tuumaprobleemid saavad ületatud ning on selge, et võimalikke radiatsioonilekkeid suudetakse kontrollida, peaksid aktsiad veelgi tõusma,» märkis ta.

Ishigane sõnutsi ei ole maailmamajanduse olukord sugugi halb ning kui Jaapani ülesehitustöö hoogustub, taastuvad ka aktsiate hinnatasemed aegamööda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles