EASi uus juht: meile võib-olla ei meeldi see kass, kes püüab hiiri, aga ta püüab (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alo Ivask.
Alo Ivask. Foto: Julia-Maria Linna / Äripäev

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EASi) uus juht Alo Ivask on seda meelt, et Eestis on vajadus sellise ettevõtjaid toetava asutuse järele nagu EAS, mis aitab näiteks ettevõtteid rööbastele ekspordivallas ja meelitab välisturiste Eestisse.

«Võib-olla ei meeldi meile see kass, kes hiiri püüab, aga ta siiski püüab. Ma tahaks mõelda selle peale, kuidas seda kassi tugevamaks teha,» põhjendas EASi uus juht Alo Ivask intervjuus Äripäevale, miks Eestile on vaja EASi.

«Mingisugune üksus peaks olema, mis aitab ettevõtteid rööbastele, ekspordi mõttes, näiteks, või kes koondab tegevust, mis meelitab Eestisse välisturiste,» lisas ta. 

Küsimusele, kuidas kavatseb EAS edaspidi tagada, et ei jaga enam korruptiivseid toetusi, nagu sai näiteks Eesti endine riigipea, vastas Ivask, et sellest tuleb õppida, kuid tõdes, et ükski organisatsioon ei ole sellise olukorra eest kaitstud.

«EASi küsimus on, kuidas tagada hea valikusõel – kes üldse toetuse saavad – ja kui midagi läheb valesti, siis rakenduvad kõik süsteemid, et kahju oleks minimaalne,» lausus sihtasutuse uus juht.

Loe pikemalt Äripäeva intervjuud Alo Ivaskiga siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles