Kaubandusketid: ees ootab võitlus ellujäämise nimel

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaup toidupoes.
Kaup toidupoes. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Eesti jaekaubanduskette, mis erinevalt tööstusest ja eksportivast sektorist on alles hiljaaegu hakanud täheldama õrnu taastumismärke, ootab ees halastamatu võitlus klientide pärast.

Kuigi nii Selver kui Rimi kinnitavad, et pisitasa kasvab taas nõudlus pisut kallima ja kvaliteetsema kauba järele ning ka keskmise ostu summa on suurenemas, on ketipoodidel veel vara hõisata, vahendab ERR Uudised.

Käimasolev aasta ja küllap järgminegi tõotab jaekaubandusturul konkurentsi väga teravaks ajada ning ilmselt kaob osa poekette Eesti turult, ütles Rimi tegevjuht Christer Östholm.

Võrreldes kriisieelse ajaga jälgib tänane ostja hoolega sooduskampaaniaid ning planeerib oma oste märksa rohkem kui veel 3-4 aasta eest, tehes vähem impulssoste.

Comarketi ja piimatootja Tere koostöö lõppemine ning Rimi mullune vägikaikavedu Eesti lihatootjatega ei pruugi jääda viimasteks sellisteks juhtumiteks, sest senine suur hinnatõus koos jätkuvalt langeva reaalpalgaga on vindi jaekaubanduses ja toiduainetööstuses üsna viimase peale keeranud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles