Tippjuhi väljavahetamist nõudis minister Palo (10)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo oma kabinetis
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo oma kabinetis Foto: Martin Ilustrumm

Kui peagi ametist lahkuv Eesti Posti juht Aavo Kärmas ise jääb oma lahkumise tagamaadest rääkides taktitundeliseks, ütleb pikalt ettevõtte nõukogu juhtinud Meelis Atonen, et Kärmase lahkumise taga on sotsiaaldemokraadist ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Urve Palo kapriis.

2014. aasta keskpaigani Eesti Posti nõukogusse kuulunud Meelis Atoneni sõnul ei olnud nõukogu liikmetel kuni minister Palo sekkumiseni Aavo Kärmasele mitte mingisuguseid ettehetteid. Postimehe küsimuse peale, mis olid peamised põhjused, mis tingisid senise Eesti Posti juhi väljavahetamise, ütles Urve Palo vastuseks, et teda paneb see küsimus imestama.

«Arvasin, et ka ajakirjanikud pooldavad riigiettevõtete avatud juhtimist. Viimane eeldab loomulikult, et ettevõtete juhid leitakse avaliku konkursi korras. See on põhimõte, millest ma ei kavatse loobuda. Nii lihtne see ongi,» märkis mullu novembris ametisse asunud minister.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles