Kelm pihib: kui lihtne on varastada miljonit

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märten Veedla pettis firmadelt välja suuri summasid.
Märten Veedla pettis firmadelt välja suuri summasid. Foto: Panther Media/Scanpix

Liisingupettuse eest hiljuti viieaastase tingimisi vangistuse saanud Märten Veedla räägib avameelselt, kuidas ta järelmaksufirmadest üle miljoni krooni pihta pani, lipsates mängleva kergusega läbi pankade haigutavatest turvaaukudest.

«Varastada pole auasi, aga nupumehi, kes süsteemi murda tahavad, on ja jääb alati olema,» ütles Veedla, lisades, et kelmusi võimaldavad toime panna eelkõige ettevõtted ja pangad ise, olgu siis tegu ahnuse, lolluse või ressursinappuse ja koolitamatusega, kirjutab Äripäev.

«Ei ole ma olnud esimene ega ole ka viimane, kes püüab sarnaseid tükke läbi suruda. Sügavuti neid asju uurides tuleb aga väga kiiresti välja tõsiasi, et iga viimane kui selline tehing oleks võinud juba eos nurjuda tänu mõnele «kontrolkale».»

Ligi 70 000 eurot 2013. ja 2014. aastal Liisi ja Uno järelmaksult välja skeemitanud, tuntud automüüjaid Amservi ja Catweesi tüssanud ning liisingupakkujatelt Nordea ja DNB pangalt 2012. aastal 175 000 eurot välja petnud Veedla kasutas valeidentiteetide loomiseks politsei kodulehte ning õppis kodus guugeldatu põhjal ise valgele paberile erinevaid allkirju usutavaks joonistama.

Loe edasi Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles