Inbanki kasum tegi mullu hiiglasliku hüppe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inbanki juhatuse esimees Priit Põldoja.
Inbanki juhatuse esimees Priit Põldoja. Foto: Jaanus Lensment

Inbanki kasum kasvas mullu 168 protsenti 2,7 miljoni euroni, neljandas kvartalis suurenes kasum seejuures 67 protsendi võrra 937 000 euroni.

2016. aastal kasvasid märkimisväärselt kõigi panga toodete müügimahud. Inbanki laenuportfell suurenes neljandas kvartalis 6,6 protsenti, ulatudes kvartali lõpuks 64,8 miljonini euroni. Aastaga on laenuportfell kasvanud 85,6 protsendi ehk 29,9 miljoni euro võrra, teatas Inbank börsile.

Neljandas kvartalis alustas Inbank koostööd rahvusvahelise hoiuseplatvormiga Raisin, mille abil saavad nüüd Inbankis hoiuseid avada ka kliendid Austriast ja Saksamaalt. Inbanki juhatuse esimehe Jan Andresoo sõnul võimaldab hoiuste kaasamine Saksamaalt ja Austriast juhtida panga finantseerimist efektiivsemalt ning vähendada sõltuvust Eesti hoiuseturust. "Raisin aitab teostada Inbanki rahvusvaheliseks ettevõtteks kasvamise strateegiat ning lisab kindlust, et partnerpõhine ärimudel toetab panga kiiret kasvu," ütles Andresoo.

Neljandas kvartalis jätkas Inbank ka ettevalmistusi alustamaks tegevust Poola turul. Aasta lõpus edastati Poola finantsjärelevalvele panga filiaali avamise taotlus, mille tulemusel sai Inbank 12. jaanuaril tegevusloa. Inbank on seadnud eesmärgiks alustada äritegevust Poolas 2017. aasta esimeses kvartalis.

Inbanki hoiuseportfell kasvas kvartali lõpu seisuga 64,6 miljoni euroni, suurenedes aastaga 117 protsendi ehk 34,9 miljoni euro võrra. Panga teatel suudab see endiselt oma laenutegevuse kasvu finantseerida jaehoiuste abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles