Pankrottide tase on Eestis endiselt väga kõrge

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Krediidiinfo koostatud Eesti pankrottide paneeluuringust selgub, et 2010. aastal püsis pankrottide arvukus endiselt väga kõrgel tasemel – Eestis kuulutati välja 1029 äriühingu maksejõuetus.


Krediidiinfo asedirektori Alar Jägeri sõnul on 2010. aasta selle näitajaga kümnendi pingereas teisel kohal – kõrgem oli pankrottide arv vaid 2009. aastal.

Samal ajal toimus pankrottide arvus üle paari aasta väike langus. Pankrottide arv langes 2009. aastaga võrreldes 26 ettevõtte võrra ehk 2,5 protsenti (2009. aastal oli kasv 2,5 korda). Krediidiinfo analüütikud prognoosivad käesolevaks aastaks langustrendi kiirenemist.

Möödunud aastal pankrotistus iga 147. ettevõte ehk 0,68 protsenti kõigist Eesti ettevõtetest.

Pankrotistunud ettevõtete summaarne müügitulu nende tegutsemise ajal moodustas 12,3 miljardit krooni ja puhaskahjum 1,8 miljardit krooni. Pankrotiettevõtete suurimateks võlausaldajateks osutusid pangad.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles