Taanis saab kirja eest tasuda sõnumiga

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-kommunikatsioon kohtub klassikaga
E-kommunikatsioon kohtub klassikaga Foto: SCANPIX

Kevadest ei pea Taanis riigisisese kirja saatmiseks enam ümbrikule marki kleepima, piisab vaid mobiiltelefoniga postkontorisse sõnumi saatmisest, kirjutab BBC.

Taani Posti esindaja Henrik Larseni sõnul on uus võimalus kirja eest tasuda mõeldud neile, kel marki käepärast pole. Süsteem on imelihtne: riigisisest kirja saata soovija saadab kaheksa Taani krooni maksva lühisõnumi.

Õige pea jõuab tema telefoni kood, mis tuleb kirjutada ümbrikule kohta, kuhu tavaliselt pannakse mark. Lühisõnumiga on esialgu võimalik tasuda vaid riigisiseste ja alla 50 grammi kaaluvate kirjade eest. Koodiga varustatud kiri tuleb posti panna seitsme päeva jooksul, hiljem kaotab kood kehtivuse.

Henrik Larsen kinnitab, et SMS-koodiga ei ole kavas kirjamarke siiski asendada. «Hoiame Taani margitraditsioonid elus – mark lisab kirjale olulist väärtust,» ütleb ta. Samasugust süsteemi plaanib lähiajal katsetada ka Rootsi. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles