Keskkonnaameti soodusautodel kriips peal (1)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota Hilux
Toyota Hilux Foto: Toyota

Keskkonnaameti töötajad said siiani ülisoodsalt välja osta ameti liisingufirmale tagastatud sõidukid, kusjuures Äripäevale saabunud vihje järgi teenisid keskkonnaameti töötajad autosid edasi müües kopsakat palgalisa.

Näiteks, kes ei sooviks osta 4000 euroga viis aastat vana Toyota RAV4, mis on läbi sõitnud 64 000 kilomeetrit, või siis hoopis sama vana maastikuautot Toyota Hilux, mille saab kätte 7 500 euroga, küsib Äripäev.

Pärast seda, kui Äripäev küsis keskkonnaametilt välja viimasel paaril aastal liisingufirmale tagastatud sõidukite andmed, teatas amet, et lõpetab liisingufirmade teavitamise autost huvitatud töötajatest.

«Edaspidi kaasame liisinguautode tagastamisel riigi huvide kaitseks vajadusel väliseid eksperte, nõutakse liisinguautode tagastamisel täiendavaid hüvitisi,» vahendas keskkonnaameti pressiesindaja ameti senise praktika muutmist.

Kõigile keskkonnaameti poolt liisingufirmale saadetud ostueesõigusest loobumise teadetele on seatud 75 aastaks juurdepääsupiirang, kuna need sisaldavad autost huvitatud töötaja isikuandmeid.Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles