USA kaalub saja-aastaseid võlakirju

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven Mnuchin
Steven Mnuchin Foto: Alex Brandon / AP / Scanpix

USA rahandusminister Steven Mnuchin ütles neljapäeval, et tema meeskond kaalub võimalusi emiteerida võlakirju, mille lunastamistähtaeg ulatub 50 või 100 aastani.

Mnuchin ütles telekanalile CNBC, et see pole veel ametlik teade, kas hakatakse müüma pikemaajalisi võlakirju, kuid ta on ministeeriumi meeskonnale sellest rääkinud.

«Arvan, et tegemist on väga tõsise teemaga. Peaksime uurima, kas väikese preemiaga 50- või saja-aastase tagastamistähtajaga raha kaasamine on midagi, mida rahandusministeeriumil tasuks kaaluda,» lausus ta.

Ühelt poolt pole tegemist mitte millegi ennekuulmatuga: The Wall Street Journal kirjutas, et ilmselt sai Mnuchin idee Euroopa riikidest. Varem on ülipikaajalisi võlakirju emiteerinud Austria valitsus (veel tänavu jaanuaris emiteeris Austria võlakirju, mille lunastamistähtaeg on 70 aastat – T. O.), eelmise aasta kevadel emiteerisid saja-aastaseid võlakirju Belgia ja Iirimaa valitsus. Ka Mehhiko valitsus emiteeris kaks aastat tagasi saja-aastase lunastamistähtajaga võlakirju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles