Buffett on võitmas miljoni dollari suurust kihlvedu (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett.
Warren Buffett. Foto: LUCAS JACKSON/Reuters/Scanpix

Legendaarne investor Warren Buffett sõlmis 2007. aastal riskifondiga Protégé Partners kihlveo, et indeksifondid löövad 10 aasta tootlusega riskifonde. Kihlveo võidu suuruseks on miljon dollarit ning selle tähtajaks on 31. detsember.

Warren valis mõõdikuks indeksifondi Vanguard 500 Index Fund Admiral shares ning Protégé Partners riskifondide portfelli.

Praeguse seisuga on väga suur tõenäosus, et Buffett võidab, sest Vanguard 500 Index Fund on alates 2007. aastast kerkinud 66 protsenti võrrelduna riskifondide portfelli 22 protsendiga, kirjutab The Wall Street Journal. Buffett saab kaotada ainult siis, kui veel enne aasta lõppu toimub väga suur börsikrahh.

Kihlveo võidusumma, miljon dollarit, läheb heategevuseks. Juhul kui võidab Buffett, läheb summa Omaha (Buffetti kodulinn) heategevusfondile Girls.  Protégé Partners valis oma võidu korral heategevusfondiks Absolute Return for Kids. Kihlveo vahekohtunikuks, kes kuulutab ka välja võitja, on San Franciscos asuv mittetulundusühing The Long Now Foundation, kes innustab inimesi pikemas perspektiivis mõtlema.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles