Londoni hotellid valmistuvad hindu tõstes olümpiaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
London.
London. Foto: SCANPIX

Londoni hotellipidajad on hakanud tulevasteks olümpiamängudeks toahindu üles kruvima, ühel juhul lausa viis korda üle tavalise tasu. Ühtlasi sunnitakse reisibüroodele peale ülikarme tingimusi.

London 2012 orgkomitee paiskab homme müüki 6,6 miljonit pääset, lootes ühtlasi, et 17 olümpiapäeva hotellihinnad välismaalt tulijaid eemale ei peleta – ega ka neid britte, kel Londonis öömaja vaja oleks.

Samas aga on mõnede hotellide poolt olümpia ajaks paika pandud hinnatase juba jõudnud šokeerida reisikorraldajate koja UKinboundi liikmeid. «Näib, et hotelle on tabanud mingisugune ahnusehoog,» ütles UKinboundi peasekretär Mario Bodini.

Üks Londoni neljatärnihotell, kus tuba üheks ööks tavaliselt 200 naela maksab, küsib ühe reisikorraldaja sõnutsi 1100 naela. Ta palus tulevase äri huvides mitte nimetada nimepidi ei ennast ega seda hotelli.

Üks teine neljatärnihotell küsib toa eest 297 naela (tänavu 131 naela). Ja ühel juhul tõuseb summa 142 naela pealt 266 peale.

Kolmetärnilistest on üks hotell oma hinda olümpia ajaks pea-aegu kolmekordistanud (235 naela), teine aga kahekordistanud (80 juurest 162 naela peale).

Financial Times on näinud ühe hotelli broneeringulepingute kavandit, millest nähtub, et üks hotell on juba alates oktoobrist nõudnud kõigi olümpia ajaks tehtud broneeringute tühistustelt 100-protsendilist tühistustasu.

Seesama hotell nõuab samuti, et 70 protsenti tubade maksumusest tuleb tasuda 2011. aasta septembri lõpuks ja eeldab, et ülejäänud summa kantakse üle 31. jaanuariks.

Üks anonüümsust palunud reisikorraldaja ütles: «Tavaliselt on sul armuaega, kui paar inimest grupist välja langevad.

Nüüd peaks ma kliendilt raha küsima ja ettemakse ära tegema. Ning täisraha tuleb üle kanda mitu kuud varem. Ja mitte keegi ei tohi välja langeda – muidu on kohe tühistustasu kaelas.»

Riiklik turismiagentuur Visit Britain loodab, et hotelliomanikud ja teiste turismiga seotud sektorite esindajad kirjutavad alla «õiglase hinna ja kohtlemise hartale», lubades vabatahtlikult hoida hinnad tuleva aasta 1. juunist 30. septembrini mõistlikkuse piirides.

Visit Britaini pressiesindaja Chris Foy ütles, et nad olid hotellihindade tõusust teadlikud. «See pole meile üllatus,» ütles ta.

Foy sõnutsi on veel vara öelda, kuidas hotellihinnad Londonis olümpiamängude ajal välja nägema hakkavad.

«Paljud hotellid ei ole selle asja peale veel mõtlema hakanudki. Aga kui olümpiapiletid müüki lähevad, siis jõuab olukord neile täiel määral kohale,» ütles Foy.

«Ja nad peavad arvestama ka võimalusega, et inimesed Londonist eemale hoiavad. Ja mõtlema, mida me peale hakkame.»

Londoni orgkomitee LOCOG on pannud kinni 40 000 olümpiaametnikele, rahvusvahelistele föderatsioonidele, välisajakirjanikele ja teistele mõeldud hotellituba, mille hinnad lepiti kokku juba enne seda, kui London aastal 2005 mängud endale võitis.

Reisibüroo Thomas Cook pakub 300 000 piletiomanikule kuni 4-päevaseid majutuspakette.

LOCOG ütles, et Thomas Cooki paketid on mõeldud selleks, et pered väljastpoolt Londonit «võimalikult taskukohaselt» mängudele tuua.

Copyright The Financial Times Limited 2011.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles