Musk rahustas investoreid: Tesla Model 3 jõuab masstootmisesse neljandas kvartalis

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model 3
Tesla Model 3 Foto: HANDOUT/REUTERS

Tesla asutaja ja tegevjuht Elon Musk teatas ettevõtte neljanda kvartali majandustulemusi avalikustades, et uue mudeli Model 3 tootmistempo jõuab 5000 autoni nädalas juba käesoleva aasta viimases kvartalis, kirjutab Retuers.

Järgmisel aastal peaks tootmistempo suurenema 10 000 sõidukini nädalas.

Teslal on küll 3,4 miljardi dollari väärtuses vabu vahendeid, kuid enne Model 3 lansseerimist kavatseb ettevõte riskide maandamiseks kaasata veel lisaraha.

Tesla käive kasvas eelmise aasta neljandas kvartalis 2,28 miljardi dollarini ehk aasta varasemaga võrreldes 88 protsenti. Analüütikud olid oodanud 100 miljoni dollari võrra väiksemat käivet. Ettevõtte kahjumiks oli samal ajal 121,3 miljonit dollarit, 2015. aasta neljandas kvartalis oli Tesla 320,4 miljoni dollariga miinuses.

Musk kinnitas varasemat plaani, mille kohaselt kavatseb ettevõte järgmisel aastal müüa kokku pool miljonit autot ning 2020. aastaks kasvatada selle näitaja miljonile.

Käesoleva aasta esimese poole müügiks prognoosib Tesla kokku 47 000-50 000 Model Si ja Model Xi.

Musk ei soostunud avalikustama, kui palju Model 3 eeltellimusi on ettevõte tänaseks saanud ning kui palju neist tänavu ka müügiks konverteerida loodetakse. Eelmise aasta kevadel oli Tesla saanud 373 000 Model 3 eeltellimust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles