Comarket: Tere tahtis veerandi võrra kõrgemat hinda

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piim.
Piim. Foto: SCANPIX

Comarket kinnitas, et piimatööstus Tere küsib märtsikuu algusest kaupmeestelt senisest kõrgemat hinda, mis tooks kaupluses kaasa 26-protsendise hinnatõusu.

Comarketi esindaja teatas E24-le, et eri toodete hinnatõus oli 1. märtsil kehtima hakanud uues hinnakirjas erinev, kuid joogipiima hind oleks kasvanud 26 protsenti.

Tere kinnitusel ei muutnud nad hinnakirja, vaid muid tingimusi, mis hinda mõjutavad.

Tere juhatuse esimehe kohusetäitja Ülo Kivine ütles E24-le, et Comarket polnud nõus oma marginaali ehk juurdehindlust vähendama.

Kivine märkis, et Tere piimatööstus soovib tõesti sõlmida kõikide kauplustekettidega uued lepingud, mis võivad kaasa tuua kaupade hinnatõusu. Kivine märkis, et konkurentsireeglite tõttu ei saa ta ajakirjandusele öelda, kui suurt hinnatõusu ettevõte soovib.

KIvine kinnitas, et ettevõte pakub kauplustele lepinguid, millega ei pruugi hinnatõusu kaasneda. Kivine põhjendas hinnatõusu toorpiima hinnaga, mis on aastaga kasvanud enam kui kolmandiku võrra.

Viimane suurem piimakaupade hinnatõus oli kauplustes eelmise aasta septembris, mil joogipiima hind kasvas samuti umbes 25 protsenti.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles