Võrgutasude hinnalangust peab hakkama ise taotlema

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi.
Elektrilevi. Foto: Mihkel Maripuu

Konkurentsiameti nõudel võrgutasusid alandav Elektrilevi pakub soodsamat hinda üksnes nendele klientidele, kes nõustuvad maksma senise tarbimispõhise tariifi asemel lisaks ka elektrivõrgu kasutamise püsitasu.

Keskmiselt 6,7 protsendi võrra alandatavast võrgutasust hakkavad osa saama vaid need, kes oma hinnapaketi ümber vahetavad, sest ükskõiksusest vanade valikute juurde jääjad maksavad tulevikuski endistviisi. Muudatus puudutab suuremat osa korteriomanikest elektri erakliente, sest ligi 85 protsenti nendest kasutab praegu üksnes tarbimise järgi koostatud hinnapakette.

Korteri- ja majaomanikele pakub Elektrilevi välja uue paketi, mille nimeks saab Võrk 2 kuutasuga. „Rusikareeglina muutub loodav kuutasuga pakett tänasest mõttekamaks näiteks korteritele, kelle tarbimine on üle 1600 kWh aastas ja eramutele, kel tarbimine üle 4000 kWh aastas,“ ütles Elektrilevi juhatuse esimees Tarmo Mere. „Uus loodav pakett teeb hinna praegusest soodsamaks ligikaudu viiendikule koduklientidest, eelkõige nendele, kes täna kasutavad pakette Võrk 1 või 2.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles