Helmi mantlipärija otsingu uuel katsel jõudis teise vooru enamik kandidaatidest

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliameti juhtinud Marek Helmi viimane tööpäev oli 13. jaanuar.
Maksu- ja tolliameti juhtinud Marek Helmi viimane tööpäev oli 13. jaanuar. Foto: Eero Vabamägi

Riigikantselei teatel pääses uuesti korraldatud maksu- ja tolliameti peadirektori konkursi teise vooru edasi viis inimest seitsmest kandideerinust.

«Tippjuhtide valikukomisjon vaatas täna läbi maksu- ja tolliameti peadirektori konkursile laekunud seitse avaldust ja otsustas, et teise vooru pääseb viis kandidaati. Järgmises voorus toimuvad eelvestlused,» ütles Kristiina Tiimus riigikantseleist.

Praeguseks on maksu- ja tolliamet juba üle kuu aja olnud ilma juhita. Asutuse senine juht Marek Helm andis eelmise aasta lõpus teada, et on otsustanud ameti maha panna ja siirduda erasektorisse. Nortalisse tööle läinud Helmi viimane tööpäev oli 13. jaanuaril.

Esimene katse talle väärilist mantlipärijat leida nurjus. Tippjuhtide valikukomisjon andis 18. jaanuaril teada, et konkurss luhtus, mistõttu otsustati välja kuulutada uus konkurss. Kokku kandideeris sel korral maksu- ja tolliameti juhi kohale seitse inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles