Küttekulutused erinevad Tallinna piires kuni viis korda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Korteriühistute Liidu Tallinna ja Harjumaa büroo juht Raimo Jõgeva
Eesti Korteriühistute Liidu Tallinna ja Harjumaa büroo juht Raimo Jõgeva Foto: Peeter Langovits

Eesti korteriühistute liit tegi aasta alguses liikmete seas üle Eesti uuringu, saamaks ülevaadet küttekulude kohta kortermajades. Uuringust selgub, et ühe ruutmeetri kütmiseks võib kortermajas kuluda 0,64 kuni 4,04 eurot.
 

Uuringut juhtinud korteriühistute liidu Tallinna ja Harjumaa büroo juhataja Raimo Jõgeva sõnul on uuringule toetudes võimalik üle vaadata oma maja küttekulu ning seejärel võtta vastu otsuseid energiasäästuks.

Eesti korteriühistute liidu juhatuse liikme Urmas Mardi hinnangul on praegu oluliselt rohkem võimalusi majade renoveerimiseks ning ka riiklike toetuste saamiseks kui näiteks kümme aastat tagasi, seega võiksid korteriühistute liikmed ühistus kortermaja renoveerimist aktiivselt toetada.

«Senised uuringud näitavad, et renoveeritud majades vähenevad küttearved kuni poole võrra,» kinnitas Mardi.

Küttekuludest kõneldes on Mardi hinnangul aga absurdne olukord, kui tarbijad maksavad kaugküttevõrkude soojuskao eest kokku üle 44 miljoni euro ehk 689 miljoni krooni, nagu selgus riigikontrolli hiljutisest auditist.

Mardi sõnul väärib kindlasti kaalumist auditis tehtud ettepanek, mille kohaselt tuleks luua õiguslikud alused, kuidas tunnistada kehtetuks kaugküttepiirkonnad, mis ei suuda end ise majandada, samuti võiks riik kaaluda jätkusuutliku kaugküttega asulates toetusi soojuskadude vähendamiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles