Eesti riigiportaalid olid mitu tundi maas (2)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiportaal
Riigiportaal Foto: eesti.ee teenused

Eesti riigi e-teenuseid koondavad portaalid eesti.ee ja riik.ee olid seadmerikke tõttu täna ennelõunal mitu tundi kasutajatele kättesaamatud ning muudel põhjustel seiskus ka tulude deklareerimine maksu- ja tolliameti veebis.

Portaale haldava Riigi Infosüsteemi Ameti pressiesindaja Rauno Veri sõnul peitub põhjus võrguseadme rikkes, mis ei ole võimaldanud teenuseid veebi kuvada.

Ligipääsematud olid kella 10.20-st kuni 12.02-ni ka ID-tarkvara allalaadimisleht installer.id.ee ja Riigi Infosüsteemi Ameti koduleht.

«Riigi e-teenused teistes portaalides olid jätkuvalt kättesaadavad,» ütles Veri Postimehele.

Täna veidi enne lõunat ei olnud kasutajatele kättesaadav ka maksu- ja tolliameti portaal emta.ee. Portaal ise küll taastus, kuid kasutajatele kuvati teade, mille kohaselt on seiskunud tuludeklaratsioonide rakenduse töö. E-maksuametisse sisenejad näevad vaid oma varasemate aastate deklaratsioone.

Maksu- ja tolliameti pressiesindaja Rainer Lauritsa sõnul vajas süsteem pärast suurt kasutamiskoormust hooldust, millele kulus täna esimene pool päevast. Pärastlõunal oli teenus taas klientidele kättesaadav.

Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles