Arstist riigikogulane lasi ravimifirmal tasuda erialaliidu liikmemaksu

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Juul
Tõnu Juul Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu liige, reformierakondlasest arst Tõnu Juul käis mullu Maroko-reisil, mida toetasid 30 000 krooniga ravimifirma GlaxoSmithKline (GSK) ja 5000 krooniga Berline-Chemie, GSK-l lasi Juul maksta kinni ka uroloogide assotsiatsiooni liikmemaksu 1880 krooni, kirjutab Äripäev.

Reis oli Juulil riigikogus vormistatud kui puudumine «muul põhjusel» ja lähetusraha ta enda sõnul ei saanud, küll aga jooksis Marokos Uroloogide Assotsiatsiooni aastakongressil olles edasi Juuli riigikogu liikme palk.

«Minu arust on see täiesti tavaline, et ravimifirma maksab liikmemaksu, seda tehakse küll ja küll,» selgitas Juul, lisades, et ülemaailmsed ja üleeuroopalised liikmemaksud on suhteliselt kallid, kuid liikmemaksu tasumisel on konverentsidel osalemine soodsama hinnaga.

Juul ei leia, et ravimifirma lahke käsi liikmemaksu tasumisel õõnestaks arsti sõltumatust.

Juuli erakonnakaaslasest sotsiaalminister Hanno Pevkur ja ravimiameti asejuht Alar Irs peavad sellist käitumist taunimisväärseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles